fredag 31 juli 2009

Scottish fold

Surfade runt lite på youtube igår, kollade lite KFF-klipp och helt plötsligt dök denna lilla kisse upp "liknande-listan".







Har nog aldrig sett denna rasen nån gång! Men visst är dem söta! hehe
Scottish fold heter rasen som sagt.

tisdag 28 juli 2009

Kvavt!

Usch va det är kvavt! Man kan ju inte va inne en sekund i denna syrelösa och fuktiga lägenhet!

Sitter här och kämpar mig igenom lab efter lab! Är snart ifatt igen...

fredag 24 juli 2009

Ny Hårddisk! Köp denna!

Nu var jag bara tvungen att beställa en ny HD. Min gamla har inte funkat riktigt på ett bra tag och nu börjar datorn bli full. Så jag införskaffade denna lilla sak!

18 juli i Lund/Malmö

Tidigare inlägg i samma ämne

Väl i Lund så gick vi till ett fik som jag inte kommer ihåg namnet på, kanske kommer på det senare.. Jag beställde bara en kola eftersom jag var ganska mätt. Tjejen tog en Iskaffe och en kaka. Kompisarna som vi hade med oss är alla tjejer för övrigt så jag kallar dem helt enkelt för tjejerna! =) Så, tjejerna beställde smörgås,kaffe och te. När alla fått sitt börjades det prata gamla minnen och vad de hade gjort sedan de sågs senast! Ärligt talat så hade inte jag så mycket att lägga till i diskussionerna så jag satt och lyssnade mestadels =). De 2 tjejerna som vi plockade upp i lund är gamla barndomsvänner till min tjej och de följde upp vad som hänt med andra från klassen och diverse skvaller..

Efter ett tag begav sig T iväg på ett ärende medans vi andra gick en runda på stan, besökte en fin innergård och gick och tog oss en glass. Sedan bar det av hem till T för att äta lite mat. Riktigt god mat och lite kryddor gjorde att man blev lite varm i kroppen.. =) Efter maten gjorde vi oss iordning för att gå ut på kvällen. Vi tog bussen till Malmö och mötte upp några andra på en förfest innan vi skulle ut på en båt/uteställe som kallades "Prins Bernard".

Mer kommer...

Jag har placerat min blogg i Kalmarbloggkartan.se!

Skåne besök 17-19 juli

I helgen var tjejen och jag neråt skåneland och besökte vänner. Resan ner gick riktigt bra och det var inga problem att köra hela sträckan på en gång. Annars brukar det bli tråkigt och tröttsamt att köra i 3 timmar. Som tur är var det bra väder och vägarna fina. När vi kom till Lund stannde vi först och åt på Velvet eftersom vännen vi skulle träffa hade lite kvar på en laboration. Usch va tråkigt det är att hålla på vid 20-21 på kvällen! Vi hann även med att kolla lite på Gothia Cup när vi satt där med varsin pizza. Efter det gick vi en runda i stan. Precis lagom till att vi ska gå tillbaka för att möta upp T så börjar det spöregna! Bara på 5-10 minuter hinner man bli riktigt blöt. Vi möter T vid Velvet och åker sedan direkt hem till henne.

T bor i en femma strax utanför Lund. Mycket mysigt ställe med etage i lägenheten som skiljer rummen åt. Det blir lite ost och kex + vin och jag segar till mig ganska mycket. Vinet (rött) gör ju att man blir trött ändå även om man kört 30 mil.

På morgonen bjuds vi på en härlig frukost och kaffe till dem som är lite sega av sig.. (jag till exempel) Eftersom vi inte käkar frukost förrän runt 11 så hoppar vi över lunchen. Vi ska nämligen in till Lund igen och träffa fler av tjejens kompisar.

Mer kommer...

Jag har placerat min blogg i Kalmarbloggkartan.se!

tisdag 21 juli 2009

Elm ut - Wandersson in

Det går ett rykte att Rasmus Elm är såld för närmare 75 miljoner till Everton. Ryktet
Att GAIS brasse Wandersson är ersättaren. Ryktet här...

torsdag 16 juli 2009

Tung förlust Kalmar

0-2 är inget bra resultat!
Men det är heller inget resultat som gör att vi kan säga bye bye redan!

- Helt klart startade Kalmar FF väldigt nervöst. Man gav bort bollen väldigt enkelt och direkt innan man hunnit passa två gånger inom laget.

- Det var första-touchar som gick i båge och till en vit spelare, det var långa genomskärande passningar som till slut fångades upp av vita hela tiden istället för att ta ner bollen och kontrollera den när det fanns tid till det. Passa inom laget istället för att chansa mellan en massa ungrare. Det fanns tid och det fanns passningsalternativ. Ungrarna var inget lag som pressade speciellt hårt, det fanns gott om tid och det visade Kalmar FF stundtals.

- Jag är besviken när det gäller det. Man borde vara så smart som spelare att man kan läsa av det och känna av att det finns tid. Till och med Rasmus som brukar vara kylan själv hade lite bråttom tycker jag.

- Domarna har diskuterats en hel del på olika bloggar och i tidningar. Jag satt själv framför tv:n och anmärkte på att det kommer inte att gynna Kalmar FF när de får spela utan sin fysik. Ungrarna föll som käglor som blivit omkullblåsta och det verkade som om de hade koll på hur domaren skulle lägga sin nivå. Man hade fått höra hur de skulle vara ett tufft lag men det såg jag inget av. Domaren blåste lika mycket åt båda håll men det var Kalmar som gick förlorande ur den duellen för att man inte hade kollat upp domaren.

- Linjemannen som skulle ha koll på Kalmar spelarna första halvlek gör ingen bra match. Han kunde kommit från allsvenskan... Det jag reagerade på är att den gången Mendes prickade stolpen så var han onside på reprisbilderna och så var det en gång till när David Elm kom igenom tror jag. Återigen så visade bilderna att det fanns en vit bakom honom men ändå så vinkar "nissen" av för offside. Ungrarna blev bara blåsta en gång vad jag kan minnas av honom i andra halvlek.

- Allt som allt ska KFF kunna göra en bättre match. Dessutom borde man ha bytt in spelare tidigare när det är så pass varmt som 33 grader. Ungrarna visste det och gjorde mål för att man fått in nya krafter. Hade man spelat med lite självförtroende och chansat lite hade man fått göra något mål och då hade det varit skillnad till hemmamatchen. Som det är nu måste man köra full fart från början och ställa upp med ett mycket offensivt lag. Börja redan på lördag mot BP att testa laget som ska spela tycker jag. Sobra, Elm och Dauda. Släng in Santos med 20 minuter kvar istället för Elm och låt honom komma in lite!

onsdag 15 juli 2009

KFF tar över den nya Arenan själva

Den stora nyheten som dök upp på barometern häromdagen och som skrivits en del om på bloggar är att kalmar FF tar över förarsätet när det gäller den nya Arenan i stan. Kalmar FF kommer alltså att stå som huvudägare till den nya Arenan redan från början.

Ingenting förändras med kommunens borgensåtagande förutsatt att regeringsrätten kommer med ett positivt besked, om de nånsinn får tummen ur...

Arenabolaget har fått klartecken att låna 220 miljoner från en bank enligt barometern.

En mycket glädjande nyhet såhär på dagarna när Kalmar FF ska gå in och spela CL-kval ikväll. Du kan se matchen live på Eurosport 2 kl.20.00

söndag 12 juli 2009

Kalmar bäst i allsvenskan igen!

Jag tror attr Kalmar snart leder allsvenskan igen! Nu ligger man på en 3:e plats och plockar 3 poängare på 3 poängare. Dubbelmöte med BP måste betyda 6 poäng! Ligger vi på förstaplats då? Mycket stark prestation KFF. Se sammandraget! Hela laget har höjt sig och Stefan Ålander ser intressant ut efter sin premiär i den röda tröjan!

torsdag 9 juli 2009

Grattis till mig!!

Då har man blivit ett år äldre igen...
Vet inte om det är någon skillnad egentligen!

Men något som är skillnad är den underbara uppvaktningen man får av sin flickvän!
När man vaknar sjunger hon "Ja må han leva.." och har varit och köpt nybakade frallor på morgonen när jag stiger upp (hon jobbar och har alltså gjort detta innan). Dessutom finns det "efterrätt" i kylen skriver hon på en lapp. Hon har dessutom lagt ut paket på olika ställen i lägenheten som jag hittar efterhand..
Riktigt trevligt!!

puss älskling, du är underbar!

måndag 6 juli 2009

Rasmus Elm

Behöver jag säga mer än... Rasmus Elm





Kalmar verkade lite sega och slarvade mycket och ofta. Men dem visar prov på stark moral!

onsdag 1 juli 2009

Onsdag och Bhonus


Idag är det dags för Bhonus. Solen gick i moln precis, sitter i skuggan och vilar solbrännan... Tjejerna är snart färdiga och mat väntas när bilden är tagen.

Lundegård dag 2


Har varit lite dålig på att ta bilder med mobilen än så länge. Vi kom hit i fredags. Fler bilder kommer. Vi har haft riktigt bra väder och danskvällarna har varit ljuvliga. Grillen går på högvarv och vätskan rinner ner utan problem!

Grodan på balkongen


Grodan har hittat sig en favoritplats på balkongen. Nu är han på dunö och gottar sig!