söndag 31 maj 2009

KFF visade mästarklass!

Riktigt bra match ikväll! Härligt väder och KFF drar igång på 3:e växeln direkt! Matchen inleds alltså i högt tempo. Helsingborg kommer fram i några småfarliga lägen efter några minuter men innan dess har kalmar redan skapat 3 riktigt bra lägen. Man är aggresivare och man är tuff i närkamperna. HIF försöker bara skicka långt på henke larsson och kommer inte till många lägen.

Jag ser ett mästarlag ssom spelar som dem gjorde förra säsongen när dem vann allsvenskan. Det är spring i benen, dem hjälps åt och det verkar vara bra kommunikation mellan spelarna! Så i 32 minuten kommer David Elm ur vinkel för att skjuta men ser Sobralense på bortre. Han lägger en fin lobb som Sobra inte kan missa och det står 1-0 till Kalmar FF. Det syns hur dem njuter spelarna när det går som dem vill. Man spelar ut halvleken utan större problem. Kan nämna att HIF hade 2 bra lägen att göra mål på men Wastå "the wall" Petter höll tätt!
Wastå "the wall" Petter...

Andra halvlek och vi hade precis satt oss. David Elm kom i skottläge men blir upphållen och får frispark! Många vill ta den bland annat Sobralense som briljerat men sina finter idag och Tobias Eriksson är där. Men Rasmus Elm släpper inte bollen ifrån sig denna gången. Han stegar fram och bredsidar bollen över muren på något sätt och målvakten bara stirrar efter bollen.. helt otagbar! Det är 2-0 till Kalmar FF.
Rasmus Elm
Rasmus ja, han dominerar idag tillsamman med herr "Rydström" och herr "Eriksson" på mitten. Dem vinnar allt som går. Resterande del av matchen spelar Kalmar bara av. Man vinner boll, håller i den och vårdar den. Tiden går, HIF kommer upp i några hyfsade lägen men "the wall" är i vägen dem gångerna henke larsson kommer fram. Kalmar och Mendes får några lägen till att göra mål på. En chans bara nån centimeter utanför stolpen.

En härlig och bra avslutning innan sommaruppehåll och semester för spelarna!